CepKing Portal Son Konular:
Değerli ziyaretçiler davetiye kodunuz yok ise linkteki konuya tıklayarak üyelik alabilirsiniz tıklayınız.

Gönderen Konu: VINN modemi wireless olarak kullanma  (Okunma sayısı 7528 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

• Yeni Üye
  • *
  • Konu Sayısı: 1
    • Profili Görüntüle
VINN modemi wireless olarak kullanma
« : 24 Nisan 2011, 01:29:53 »

Arkadaşlar merhaba, vista kullanıcısıyım,dizüstü bilgisayarımda VINN modem kullanıyorum. VINN modemi (wireless router vb.cihaz kullanmadan) wireless olarak kullanmak istiyorum amaç da cep telefonuma wi-fi bağlantısı sağlayabilmek. Connectify vb. programlar var ancak windows 7'de çalışıyor sadece."Belgeler-VINN klasörü-rasphone.pbk'yı" açıp "Özellikler-Paylaşım" kısmından "Diğer ağ kullanıcıları bu bilgisayarın internet yoluyla bağlansın" bölümünü aktifledim ve ad - hoc bağlantısı kurdum, en sonunda da "İnternet'i paylaştır" butonuna basıp kablosuz ağı kurdum. Ancak telefondan kablosuz ağa bağlanıp da internet kullanmak isteyince cep telefonunda hep "DNS Hatası" aldım. Ne yapmalıyım? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
« Son Düzenleme: 24 Nisan 2011, 02:10:02 Gönderen: fwd-rwd »

Konuyu Beğendiyseniz Lütfen +1 Butonuna Tıklayınız !
Konuyu Paylaş:
  digg  slashdot  delicious  technorati  facebook  twitter  google  google

• !!! Albay !!!
  • *
  • Konu Sayısı: 23
  • 44 Mesajı Toplam
    52 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
  • Tablet: Ipad 32GB Wifi+3G
  • Telefon Modeli: Samsung Galaxy S I9000
« Yanıtla #1 : 24 Nisan 2011, 03:04:19 »
Bir ihtimal IP'yi manuel olarak telefona verebilirseniz DNS olarak ta Google'ın mesela 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 DNS lerini kullanabilirsiniz.

GT-I9000 Galaxy S 8GB Android 4.0.4  Rom: CyanogenMod 9-20120408  Modem: I9000XXJVK  Build No: IMM76D
Apple iPad 32GB Wifi+3G /IOS 4.3.1 (8G4) Jailbreak/Modem Firmware: 07.11.01
SE Xperia X1i: WinMo 6.5 / Android 2.3.3 Gingerbread CM7

• Yeni Üye
  • *
  • Konu Sayısı: 1
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 24 Nisan 2011, 03:49:38 »
Sorun şurda; girilecek statip ip ayarını dizüstü bilgisayarın kablosuz ağ tcp4 protokolünden mi yoksa VINN rasphone.pbk tıklanınca gelen tcp4 protokolünden mi yapacaz. Bir de cep telefonunda ip ayarı var ki tam karışık, cep telefonunda wi-fi'de bağlı olan ağın dinamik ip'si her bağlantıda değişiyor, sanırım onu da statik ip yapcaz ama ağ geçidi olsun statik ip olsun ne yapılmalı vb sorunlarım var. Kısaca bu işi yapıp da bilen biri varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim.
« Son Düzenleme: 24 Nisan 2011, 04:34:54 Gönderen: fwd-rwd »

• !!! Albay !!!
  • *
  • Konu Sayısı: 23
  • 44 Mesajı Toplam
    52 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
  • Tablet: Ipad 32GB Wifi+3G
  • Telefon Modeli: Samsung Galaxy S I9000
Re: VINN modemi wireless olarak kullanma
« Yanıtla #3 : 24 Nisan 2011, 18:01:09 »
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap
Sorun şurda; girilecek statip ip ayarını dizüstü bilgisayarın kablosuz ağ tcp4 protokolünden mi yoksa VINN rasphone.pbk tıklanınca gelen tcp4 protokolünden mi yapacaz. Bir de cep telefonunda ip ayarı var ki tam karışık, cep telefonunda wi-fi'de bağlı olan ağın dinamik ip'si her bağlantıda değişiyor, sanırım onu da statik ip yapcaz ama ağ geçidi olsun statik ip olsun ne yapılmalı vb sorunlarım var. Kısaca bu işi yapıp da bilen biri varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim.

Vınn hakkında bir bilgim yok. Ben işin mantığını yazıyorum. Siz kendi sisteminize uyduracaksınız. Vınn cihazının bir dış yani ınternet ip'si bir de iç ip'si olmalı. Iç ip'sinden emin değilim. Varsa notebook ile aynı ip bloğundadır. Yani 4 bloktan oluşan ip adresinde ilk 3 blok aynı olmalı, son blok farklı olmalıdır. Subnet mask hepsinde aynı olmalı, gateway notebook' un ip adresi yada vınn' in ip adresi olmalıdır.
Sizin yapacağınız şey notebook' un ip adresini kontrol edip ona göre düzenlemeleri yapmak olmalıdır. Ip bloğunu, gateway'i buradan öğrenebilirsiniz.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

GT-I9000 Galaxy S 8GB Android 4.0.4  Rom: CyanogenMod 9-20120408  Modem: I9000XXJVK  Build No: IMM76D
Apple iPad 32GB Wifi+3G /IOS 4.3.1 (8G4) Jailbreak/Modem Firmware: 07.11.01
SE Xperia X1i: WinMo 6.5 / Android 2.3.3 Gingerbread CM7

Seo4Smf Tagleri:

GoogleTagged - Etiketler

VINN modemi wireless olarak kullanma Konusuna Ait Benzer Konular

Wireless Problemi
Android 2.1 li Galaxy S'imde Wifi bağlantısını açtığımda ağlar bağlanamıyor diye bir not çıkıyor. Kablosuzumu kullanamıyorum lüt... Devamı...

Gösterim: 2275 - Yanıt: 2 - Başlatan:ygmrsimsek
Galaxy S pil kullanma deneyi
Kullandığım telefon froyo yüklü 8 Gb tümleşik bellekli SGS. Froyo'nun JPM olan sürümünü Odin uygulaması üzerinden yaklaşık 20 gü... Devamı...

Gösterim: 7420 - Yanıt: 27 - Başlatan:mutant62
Wireless hakkında
Arkadaşlar i9000'de wireless'den bağlıyken telefonun hangi protokolu (802.11a/b/g/n) kullandığını nerden görebiliriz? Devamı...

Gösterim: 266 - Yanıt: 0 - Başlatan:YSNperformans