CepKing Portal Son Konular:
Değerli ziyaretçiler davetiye kodunuz yok ise linkteki konuya tıklayarak üyelik alabilirsiniz tıklayınız.

Gönderen Konu: Uzun pil ömrü için bunu yapmaktan kaçının!  (Okunma sayısı 829 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

• Sarper Kaya
  • Moderatör
  • *
  • Konu Sayısı: 74
  • 16 Mesajı Toplam
    24 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
  • Telefon Modeli: Samsung Galaxy S
Uzun pil ömrü için bunu yapmaktan kaçının!
« : 14 Nisan 2011, 21:27:59 »

Pilleri konu alan Battery Univeristy adındaki web sitesi, pil ömrü ve şarj arasındaki ilişkiyi açıkladı. Bugünlerde akıllı telefon ve piller hakkında duyduğumuz çelişkili bilgilerin bazılarının hiç de doğru olmadığı ortaya çıktı.

Battery University'ye göre birçok akıllı telefondaki ve laptop'daki piller, pil ömrünü uzatmak için zaman zaman tam olarak boşaltılma ihtiyacı duymuyor. Site, bu durumu şöyle açıklıyor:

'Mekanik bir cihazın yoğun kullanımın ardından çabuk bozulması gibi, pillerin şarj derinliği de onların ömrünü belirler. Deşarjın derinliği ne kadar az olursa pil ömrü o kadar uzun olur. Eğer mümkünse pilinizi tamamen boşaltmaktan kaçının ve kullanımlarınız arasında daha sık şarj edin. Li-ion'larda kısmi deşarjlar kabul edilebilir ve akıllı pillerde kalibrasyon dışında periyodik tam deşarjlara ihtiyaç yoktur.

Chip Online'dan alıntıdır.

Konuyu Beğendiyseniz Lütfen +1 Butonuna Tıklayınız !
Konuyu Paylaş:
  digg  slashdot  delicious  technorati  facebook  twitter  google  google
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

• !!! Albay !!!
  • *
  • Konu Sayısı: 23
  • 44 Mesajı Toplam
    52 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
  • Tablet: Ipad 32GB Wifi+3G
  • Telefon Modeli: Samsung Galaxy S I9000
Uzun pil ömrü için bunu yapmaktan kaçının!
« Yanıtla #1 : 15 Nisan 2011, 13:39:42 »
Anlatılanlar belki doğru olabilir bir fikrim yok, ama Chip dergisinin yazılarına artık bir başka türlü bakıyorum. Bazen hiç araştırmadan etmeden duyumlarla, Galaxy S ile ilgili birçok konuda olduğu gibi yalan-yanlış bilgiler yayınlayabiliyorlar.

GT-I9000 Galaxy S 8GB Android 4.0.4  Rom: CyanogenMod 9-20120408  Modem: I9000XXJVK  Build No: IMM76D
Apple iPad 32GB Wifi+3G /IOS 4.3.1 (8G4) Jailbreak/Modem Firmware: 07.11.01
SE Xperia X1i: WinMo 6.5 / Android 2.3.3 Gingerbread CM7

chatin_62 'nin Mesajlarını Beğenen Kullanıcılar: desx (01 Eylül 2011, 11:28:37)
  • Baş Çavuş
  • *
  • Konu Sayısı: 27
  • 12 Mesajı Toplam
    15 Kere Beğenildi
    • Profili Görüntüle
  • Telefon Modeli: Galaxy S 2
Re: Uzun pil ömrü için bunu yapmaktan kaçının!
« Yanıtla #2 : 01 Eylül 2011, 02:04:12 »
Uzun zamandır o dergiyi takip ediyordum fakat bazı bilgiler o kadar saçma gelmeye başladıki biraktim. Bazı zamanlar kendi yazıları bile birbirini tutmuyor

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş Yap

pHuLsAdiNuRa 'nin Mesajlarını Beğenen Kullanıcılar: desx (01 Eylül 2011, 11:28:42)
Seo4Smf Tagleri:

GoogleTagged - Etiketler

Uzun pil ömrü için bunu yapmaktan kaçının! Konusuna Ait Benzer Konular

(Mega Yapılar) En Uzun Tv Kulesi
(Mega Yapılar) En Uzun Tv KulesiResimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor. Üye Ol ya da Giriş YapLinklerin Görülmesine İzin V... Devamı...

Gösterim: 311 - Yanıt: 0 - Başlatan:Admin
Pil ömrü nasıl uzar
Cep telefonunuzun kısa pil ömrü canınızı sıkıyorsa, işte çok basit bir çözüm...Samsung Galaxy S'de karanlık bir tema ve duvar ka... Devamı...

Gösterim: 3540 - Yanıt: 8 - Başlatan:yunusemre_oz
Uzun zamandır istedeyim hoşgldim konum yoktu :)
Merhaba arkadaşlar benim adım alperistanbuldan üye oldum sitenize yaşım 17 kilo 48  Resimlerin Görüntülenmesine İzin Verilmiyor.... Devamı...

Gösterim: 377 - Yanıt: 2 - Başlatan:trackmania-punqermojo